Skip to content

Bottle of Moonshine

Bottle of Moonshine is een elfkoppig collectief dat grossiert in zweterige grooves. 

Sinds zangeres Hanne Peetermans in 2012 de rangen vervoegde, speelde de band meer dan 100 shows in binnen- en buitenland, op de podia van o.a. de Gentse Feesten (afsluiter bij Sint-Jacobs), Afro-C, Reggae Geel, Dance Ska La (FR) en Riverside Stomp (DE). Of het nu gaat om zomerfestivals of zweterige clubs, Bottle of Moonshine weet de knoppen van uw dansmachine staan en deinst niet terug ze stevig te beroeren.

In 2003 ontdekken zeven Kempenzonen de Jamaicaanse muziek en richten ze een instrumentale skaband op, die ze Bottle of Moonshine dopen, naar de zelfgestookte drank die het daglicht schuwt. Een slok van dit gevaarlijke goedje, dat stiekem in de meest obscure badkuipen op het Amerikaanse vasteland en in de Caraïben wordt gebrouwen, steekt de ingewanden in de fik en zet het feest in gang. Na een kort intermezzo met zangeres (Valerie Van Roey), dat leidt tot een finaleplaats op de Kunstbende in 2005, breidt de band haar blazerssectie uit tot vijf stuks en gaat het speelritme de hoogte in. Bottle of Moonshine bouwt doorheen de jaren een stevige live-reputatie op met optredens in muziektempels op Belgische bodem (Lintfabriek, Trix, Magasin 4…) en in de buurlanden. In 2010 verschijnt de eerste EP, “Never trust the suits”, waarop de band laveert tussen reggae, ska, latin en rocksteady.

De grote kentering volgt in het najaar van 2012, wanneer zangeres Hanne Peetermans komt binnenwaaien. Ze wordt het gezicht van het elfkoppige collectief en voegt een stevige scheut soul toe aan de sound van de band. In deze bezetting brengt Bottle of Moonshine zijn eerste langspeler uit, “Everybody watches, no one knows” (2013), een productie van Marc Tee Thijs (The Internationals, Soulwax), met Staf Verbeeck (dEUS, Absynthe Minded, Ozark Henry…) aan de knoppen voor de mix. Dit debuutalbum krijgt lovende reacties van de pers (o.a. **** in De Standaard) en de single “Frankly” haalt in 2014 de vaste roulatie van Radio 2. Hierna volgen twee drukke zomers op de planken in België en Nederland (Zwarte Cross, Gentse Feesten – afsluiter op Sint-Jacobs – Afro-C, Reggae Geel…) en een passage in de Ancienne Belgique, waar Bottle of Moonshine de aftrap mag geven voor de skaveteranen van The Specials.

Intussen starten de voorbereidingen voor een nieuwe plaat, waarvoor de band samenwerkt met Reinhard Vanbergen (Das Pop), wat resulteert in een aanstekelijke en toegankelijke set songs, met invloeden uit ska, rock, surf en soul. Dit album, dat “Believe the numbers” heet, wordt opgenomen in de legendarische Jet Studio te Brussel en wordt in het najaar van 2015 losgelaten op het publiek. Na een reeks releaseshows in België (Petrol, Charlatan, De Kuub), zal de band dit album presenteren op het London International Ska Festival (2016).